BUBENEČSKÝ LEŽÁK

Bubenečský ležák se vyznačuje vyšší hořkostí, středním řízem a střední až nižší plností. A taky vyhrál druhý ročním První pivní extraligy a stal se Králem Prahy, tedy nejlepším ležákem na území Prahy za rok 2018 :)

DETAILY

Slad – Plzeňský slad, Mnichovský slad    

Chmel – ŽPČ, Sládek (CZ, T90), Kvasnice – Bernard

Varní postup – jednormut

Chmelení – Pouze do 90 minutového varu

Stupňovitost – 11% EPM

Alkohol – 4,2% obj.

BUBENEČSKÝ ALE

Bubenečský ALE má vysokou hořkost, střední říz, nižší plnost a výrazné tóny citrusů díky amerických chmelům.

DETAILY

Slad – Pale ale

Chmel – Mosaic, Cascade (US, T90)

Kvasnice – US 05

Varní postup – Infuze

Chmelení – Do 60 minutového varu + dryhop

Stupňovitost – 10% EPM

Alkohol – 3,8% obj.

BUBENEČSKÁ IPA

IPA má vysokou hořkost, střední říz, nižší plnost, lze cítit výrazné tóny citrusů díky amerických chmelům. Oproti klasickým „CZIPA“ má nižší aroma a vyšší hořkost. Nejvíce odpovídá English IPA.

DETAILY

Slad – Pale ale, Mnichov, Mahogony

Chmel – Citra, Crystal (US, T90)

Kvasnice – US 05

Varní postup – Infuze

Chmelení – Do 60 minutového varu + dryhop

Stupňovitost – 15% EPM

Alkohol – 6,5% obj.

BARBER ROUGE

Single hop ALE z francouzského chmele Barbe Rouge, který pivu dává velice zajímavou chuť podobnou ovocným žvýkačkám.

DETAILY

Slad – Pale ale

Chmel – Barber Rouge

Kvasnice – US 05

Stupňovitost – 13% EPM

RAKAU

Další ze série single hopů, tentokrát jsme použili novozélandský chmel Rakau. V pivu jsou výrazné ovocné tóny, hlavně meruňky. Má střední až vyšší říz, nižší plnost, vyšší až vysokou hořkost.

DETAILY

Slad – Pale ale

Chmel – Rakau

Kvasnice – US 05

Stupňovitost – 13% EPM

Alkohol – 6% obj.